BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 70€ 

OHRANITEV ZDRAVIH STOPAL

Kdaj ste nazadnje usmerjeno telovadili za stopalo?

FITT+ studio v Kranju v svoje vadbe vključuje tudi usmerjeno vadbo za stopala.

Po navadi razmišljamo o naših trebušnih mišicah in mišicah zadnjice pa mogoče močnih rokah, dobri aerobni vzdržljivosti, o stopalih pa skoraj nikoli. So tam spodaj, na koncu našega telesa, zapremo jih v športne copate in pozabimo nanje. V gibanje so vključena bolj zaradi nuje, saj so del noge, kot pa z nekim dejanskim namenom. Stopala moramo obravnavati enakovredno kot ostale, za izgled »pomembnejše« dele telesa. Zato pri vadbah nikoli ne pozabimo na stimuliranje stopala in povezovanju stopala s preostankom telesa.

Trening stopal

Čeprav je specifično usmerjen trening za stopalo najbolj učinkovit, vendar kompleksen, pa ni nujno da je domači trening za stopalo zelo zapleten. Dober začetek je že bosonoga hoja in druge telesne dejavnosti. Že samo s tem, da se sezujemo naredimo ogromno dobrega, saj pustimo stopalom, da se gibljejo naravno in neovirano.

V FITT+ STUDIU čisto vsak trening poteka brez obutve. Poleg tega pa v čisto vsak trening vključujemo vaje, ki usmerjeno delujejo na stopalo ter na povezanost stopala s trupom. Stabilnost in dobra koordinacija stopala sta namreč prvi temelj zdrave hrbtenice in pogoj za dobro delovanje notranjih organov, še posebej tesna je povezanost med stopalom in mišicami medeničnega dna. Pri težavah z urinskim popuščanjem zato ni dovolj le stiskanje mišic medeničnega dna, v stilu Keglovih vaj, ampak je nujno v vadbo vključiti tudi stopalo.

SHASHI NOGAVICE model CLASSIC PINK

Kaj pa če nisem ljubitelj bosonoge aktivnosti?

Nič hudega, marsikomu ni všeč, da hodi bos, bodisi zaradi smeti, mraza ali pa jim mogoče preveč drsi. V studiu zato telovadijo v Shashi nogavicah. So tanke, da ne utesnjujejo stopal v naravnem gibanju, na podplatu imajo proti zdrsne čepke ki poskrbijo da stopalo ostane na mestu, tudi v zahtevnejših položajih in vajah. Še vedno pa nudijo dovolj topline tudi za tiste, ki jih v stopala rado zebe.

Si želiš v novem letu boljšega počutja?

Prijavi se v Fitt+ spletni program POT DO ZDRAVJA in pri tem ne pozabi na stopala.

Naj zasijejo v SHASHI nogavicah.

Radi sodelujeva z
crossmenuchevron-downtext-align-right